Οικονομικά Κονιάματα στις Αχαρνές

Οικονομικά Κονιάματα στις Αχαρνές

Το κονίαμα είναι μια επεξεργάσιμη πάστα που σκληραίνει, έτσι ώστε να δέσει δομικά στοιχεία όπως πέτρες, τούβλα και μονάδες τοιχοποιίας από σκυρόδεμα , για να γεμίσει και να σφραγίσει τα ακανόνιστα κενά μεταξύ τους, να απλώσει ομοιόμορφα το βάρος τους και μερικές φορές για να προσθέσει διακοσμητικά χρώματα ή σχέδια σε τοίχους τοιχοποιίας. Με την ευρεία του έννοια, το κονίαμα περιλαμβάνει πίσσα , άσφαλτο και μαλακή λάσπη ή τσιμέντο, όπως χρησιμοποιείται μεταξύ των τούβλων λάσπης. Το κατάστημα μας με οικονομικά κονιάματα στις Αχαρνές, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από δομικά υλικά, υδραυλικά, εργαλεία, θερμομονωτικά υλικά και χρώματα. Μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα μας, επιλέγοντας παρακάτω:

Τοποθέτηση κονιάματος στον τοίχο

Οικονομικά Κονιάματα στις Αχαρνές | Ποια είναι τα είδη κονιαμάτων;

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι κονιάματος, οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω κατά σειρά φθίνουσας αντοχής. Επιπλέον, μερικές φορές χρησιμοποιείται κονίαμα τύπου Κ. Το κονίαμα προορίζεται να είναι πλαστικό, που σημαίνει ότι θα δέχεται κίνηση εντός του τοίχου χωρίς να σπάει. Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να προσδιορίζετε ένα κονίαμα που έχει μεγαλύτερη αντοχή σε θλίψη από αυτή που χρειάζεται. Για μια εγκατάσταση υψηλής ποιότητας απαιτείται ισορροπία αντοχής σε θλίψη και αντοχή σε κάμψη και πρόσφυση.

Κονίαμα τύπου Μ

Το κονίαμα τύπου Μ, είναι το κονίαμα υψηλότερης αντοχής (τουλάχιστον 2500 psi) και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όπου απαιτείται σημαντική θλιπτική αντοχή. Αυτός ο τύπος κονιάματος χρησιμοποιείται γενικά με σκληρή πέτρα.
Το κονίαμα τύπου Μ είναι λιγότερο επεξεργάσιμο από άλλους τύπους, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν χρειάζεται. Δεν έχει επίσης καλή πλαστικότητα, επομένως μπορεί να μην σφραγίζει σωστά τον τοίχο.

Κονίαμα τύπου S

Το κονίαμα τύπου S είναι κονίαμα μέσης αντοχής (ελάχιστο 1800 psi). Δεδομένου ότι είναι ισχυρότερο από τον Τύπο N, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερικούς τοίχους, χαμηλότερης ποιότητας και άλλα αίθρια έργα. Επιπλέον, έχει υψηλότερη συγκόλληση και πλευρική αντοχή από τον τύπο Ν, γεγονός που το καθιστά καλή επιλογή για αντίσταση σε μέτριες πιέσεις εδάφους κάτω από την ποιότητα.

Κονίαμα τύπου Ν (Γενικής Χρήσης)

Ο τύπος Ν είναι ο πιο κοινός τύπος κονιάματος, ενώ είναι η καλύτερη συνολική επιλογή εκτός εάν απαιτούνται ειδικά χαρακτηριστικά. Είναι μέτριας αντοχής (ελάχιστο 750 psi) και προορίζεται για ενισχυμένους εσωτερικούς και ανώτερους εξωτερικούς τοίχους. Είναι ιδανικό για ημι-μαλακή πέτρα ή τοιχοποιία, καθώς θα λυγίσει περισσότερο από ένα κονίαμα υψηλής αντοχής. Αυτό αποτρέπει το ράγισμα των μονάδων τοιχοποιίας.

Κονίαμα τύπου Ο

Το κονίαμα τύπου Ο είναι ένα κονίαμα χαμηλής αντοχής (τουλάχιστον 350 psi) που χρησιμοποιείται σε μη φέρουσες εσωτερικές εφαρμογές. Είναι εύκολο να το δουλέψετε, επομένως χρησιμοποιείται συχνά για την επισκευή κονιάματος, όπου ο τοίχος είναι δομικά σταθερός. Το κονίαμα τύπου Ο χρησιμοποιείται μερικές φορές, με μονάδες τοιχοποιίας που έχουν χαμηλή θλιπτική αντοχή (δηλαδή ψαμμίτη ή καφεόλιθο) έτσι ώστε το κονίαμα να επιτρέπει μεγαλύτερη κάμψη, γεγονός που αποτρέπει τις ρωγμές στις μονάδες.

Πως θα επιλέξω το σωστό κονίαμα

Κονίαμα σε τοίχο

Το κονίαμα συνδέει δύο μονάδες τοιχοποιίας μεταξύ τους, ώστε να λειτουργούν ως ενιαία μονάδα. Όταν είναι σκληρό, το κονίαμα είναι ανθεκτικό και βοηθά στην αντίσταση στην υγρασία ενώ θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες ιδιότητες στην λειτουργικότητα του, ώστε να είναι εύκολο να το επεξεργαστείτε.

Μια ιδιότητα που συχνά υπερτιμάται είναι η αντοχή σε θλίψη. Διότι το πιο δυνατό δεν είναι πάντα καλύτερο. Στην πραγματικότητα, συχνά συμβαίνει το αντίθετο! Η επιλογή κονιάματος θα πρέπει επίσης να βασίζεται σε ιδιότητες όπως αντοχή, αντοχή συγκόλλησης, ευκαμψία, αντοχή στην υγρασία και πόσο εύχρηστο είναι.

Ψηλά κτίσματα, με συνεχή άνεμο ή έντονη σεισμική δραστηριότητα που πιθανώς να απαιτούν ένα κονίαμα με μεγαλύτερη ευελιξία. Για παράδειγμα, ορισμένοι οικοδομικοί κώδικες δεν επιτρέπουν τη χρήση μη εύκαμπτου κονιάματος σε οποιοδήποτε τμήμα του συστήματος αντίστασης πλευρικής δύναμης. Άλλες περιοχές μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα ανθεκτικότητας των εσωτερικών τοίχων αντιστήριξης. Επειδή μερικές φορές η τοιχοποιία χρειάζεται να έχει λίγη ευελιξία και ένα εξαιρετικά άκαμπτο κονίαμα δεν θα λειτουργήσει, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη το χρώμα, η ευελιξία, η εύκολη εργασία ή άλλες ιδιότητες. Ένας συνδυασμός παραγόντων θα πρέπει να περιλαμβάνει την επιλογή του κονιάματός σας με βάση τη δουλειά που κάνετε.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές βασικές οδηγίες:

  • Κανένας τύπος δεν είναι καλύτερος για κάθε σκοπό
  • Επιλέξτε έναν τύπο με τη χαμηλότερη αντοχή σε θλίψη που πληροί τις απαιτήσεις του έργου
  • Επιλέξτε έναν τύπο με τον οποίο είναι αρκετά εύκολο να εργαστείτε

Που θα βρω οικονομικά κονιάματα;

Η εταιρία Υδρο-Δομηση ιδρύθηκε το έτος 2009 με σκοπό το εμπόριο υδραυλικών και χρωμάτων. Στην διάρκεια του χρόνου η εταιρία αναπτύχθηκε καλύπτοντας πλέον όλη την γκάμα των προϊόντων που αφορούν τη δόμηση μιας οικίας. Αξιολογώντας ξεχωριστά τις ανάγκες του κάθε πελάτη είμαστε σε θέση να προτείνουμε λύσεις για όλα τα θέματα που μπορεί να προκύψουν σε μια οικία. Η εμπειρία μας και η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών είναι χαρακτηριστικό της εταιρίας μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών