Θερμική μόνωση | Πληροφορίες

Θερμική Μόνωση | Πληροφορίες

Τι σημαίνει Θερμομόνωση;

Θερμομόνωση είναι η διαδικασία μόνωσης υλικού από τη μεταφορά θερμότητας μεταξύ των υλικών που βρίσκονται σε θερμική επαφή. Η θερμομόνωση υπολογίζεται από τη θερμική αγωγιμότητά της. Για τη θερμομόνωση χρησιμοποιούνται υλικά χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας. Εκτός από τη θερμική αγωγιμότητα, η πυκνότητα και η θερμοχωρητικότητα είναι επίσης σημαντικές ιδιότητες των μονωτικών υλικών. Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη θερμομόνωση. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε.

➡️ Η Υδροδόμηση εξηγεί καλύτερα τι είναι η θερμομόνωση

Η θερμομόνωση είναι μια σημαντική τεχνολογία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια, αποτρέποντας την αύξηση/απώλεια θερμότητας μέσω του εξωτερικού του κτιρίου. Η θερμομόνωση είναι ένα δομικό υλικό με χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, συχνά μικρότερη από 0,1 W/mK. Αυτά τα υλικά δεν έχουν άλλο σκοπό από την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία και την παροχή άνεσης στους ανθρώπους που θέλουν να έχουν αυξημένη θερμότητα τον χειμώνα αλλά και μειωμένη θερμοκρασία το καλοκαίρι, μέσα στο σπίτι τους ή την επιχείρηση τους.

Τι είναι το θερμομονωτικό υλικό;
Τι είναι το θερμομονωτικό υλικό;

ℹ️ Τι είναι το θερμομονωτικό υλικό;

Ένα θερμομονωτικό υλικό είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται στην οικοδομή και τη βιομηχανία, το οποίο χαρακτηρίζεται από την υψηλή θερμική αντοχή του. Θέτει ένα εμπόδιο για να αποφευχθεί η μεταφορά θερμότητας μεταξύ δύο μέσων που φυσικά θα τείνουν να εξισορροπούν τις θερμοκρασίες του.

Γενικώς, όλα τα θερμομονωτικά υλικά προσφέρουν αντίσταση στη μεταφορά θερμότητας, αλλά για να θεωρηθούν θερμομονωτικά υλικά ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητάς του (λ) πρέπει να είναι κάτω από 0,10 W/m²·K μετρούμενος στους 23°C.

Λειτουργίες θερμομονωτικών υλικών

Βασικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που πρέπει να πληροί ένα θερμομονωτικό υλικό:

  • Εξοικονομεί ενέργεια, επειδή ενισχύει τη θερμική αντίσταση του κελύφους του κτιρίου.
  • Βελτιώνει τη θερμική άνεση.
  • Εξοικονομεί χρήματα (κόστος φυσικού αερίου, ρεύματος κ.λπ)
Λειτουργίες θερμομονωτικών υλικών
Λειτουργίες θερμομονωτικών υλικών

Οικονομικές λύσεις και κόστος Θερμομόνωσης

Η οικονομική απαίτηση για τη θερμομόνωση ενός κτηρίου περιλαμβάνει το κόστος των προϊόντων και την εγκατάστασή τους. Το κόστος προϊόντος και εγκατάστασης της θερμομόνωσης υπολογίζεται ανά μονάδα επιφάνειας και ανά μονάδα τιμής θερμικής αγωγιμότητας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θερμομονωτικά υλικά που διαθέτουμε και να κάνετε δικά σας εκείνα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Που μπορώ να βρω ποιοτικά υλικά θερμομόνωσης;

Το κατάστημα μας, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από όλες τις παρακάτω κατηγορίες προϊόντων σε μοναδικές τιμές! Επισκεφθείτε το φυσικό μας κατάστημα Λεωφ. Φιλαδελφείας 207, Αχαρναί ή κάντε τις ηλεκτρονικές σας αγορές μέσω του e-shop μας. Το έμπειρο προσωπικό μας βρίσκεται στη διάθεση σας σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε τη διαθεσιμότητα κάποιου προϊόντος μας. Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει παρακάτω:

Η εταιρία Υδρο-Δομηση ιδρύθηκε το έτος 2009 με σκοπό το εμπόριο υδραυλικών και χρωμάτων. Στην διάρκεια του χρόνου η εταιρία αναπτύχθηκε καλύπτοντας πλέον όλη την γκάμα των προϊόντων που αφορούν τη δόμηση μιας οικίας. Αξιολογώντας ξεχωριστά τις ανάγκες του κάθε πελάτη είμαστε σε θέση να προτείνουμε λύσεις για όλα τα θέματα που μπορεί να προκύψουν σε μια οικία. Η εμπειρία μας και η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών είναι χαρακτηριστικό της εταιρίας μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών